Tietokonepelien suunnittelukoulu
Tervetuloa Pelikouluun

KoodiOulu:n ja Oulu Game Lab:n järjestämä pelisuunnittelukoulu on paras paikka lapsen ja nuoren alkavalle tietokoneharrastukselle. Pelikoulu ei ole vain ohjelmointia tai pelaamista, se on yhdessä tekemistä ja luovuutta. Se on uusien taitojen kartuttamista tulevaisuutta varten.

Sisältö

Pelikoulussa käydään perusteista lähtien läpi laajalti pelien suunnitteluun ja tekoon liittyviä asioita. Koulun aikana opitaan tietokoneen käyttöä, peli-idean suunnittelua ja sen toteutusta, ohjelmistoprojektin hallintaa, sekä tietysti grafiikka- ja äänisuunnittelua.

Käytämme paljon internetin palveluja tietolähteenä. Pelikoulussa tehdään oma peliprojekti joko pareittain tai itsenäisesti. Kurssi tähtää siihen, että osallistuja pystyy tekemään oman pelin sekä mahdollisesti julkaisemaan sen. Koulussa keskitytään luovuuteen.

Pelikoulussa käy vierailulla Game Labin vapaaehtoisia jotka kertovat työstään ja tuovat mukanaan osaamistaan kerholaisille. Osa kokoontumiskerroista tuleekin olemaan sisällöltään tietyn aiheen mukaisia.

Mikäli osallistujat näin haluavat pelikoulun lopuksi järjestetään julkistustilaisuus jossa osallistujat saavat esitellä valmiit tuotokset.

Vaatimukset 10-15 vuotiaiden ryhmässä

Käytössä olevat ohjelmat ovat englanninkielisiä ilmaisohjelmia jotka asennetaan jokaisen osallistujan omalle koneelle. Hyödyksi onkin, jos osallistuja on opiskellut englantia, hänellä on harjaantuneisuus käyttää omaa konettaan sujuvasti sekä hallitsee tiedon haun netistä. Käytettävä pelinteko-ohjelmisto on Scirran Construct 2. Varsinaista ohjelmointikokemusta ei tarvita.

Oma kannettava Microsoft Windows tietokone on pakollinen. Järjestelmävaatimukset: Windows 7 tai uudempi, 2 GB RAM, 2 GHz tuplaydinprosessori, n. 2 GB vapaata levytilaa.

Kurssitiedot

Aika: keskiviikkoisin 27.1. - 11.5.2016 klo 17.00-19.00 (katso Pelikoulun tarkat tapaamisajat)
Paikka: Kulttuuritalo Valve, kokoushuone 3.kerros, Hallituskatu 7, 90100 Oulu
Vastuullinen opettaja: Petteri Hämäläinen, p. 040 823 5645

Ilmoittautuminen

Juuri nyt ei ole mahdollista ilmoittautua. Voit sensijaan kertoa kiinnostuksestasi s-postitse.Pelikoulu toteutetaan yhteistyössä OAMK:n ja Oulu Game Labin kanssa

Petteri on pitkän linjan ohjelmistoalan ekspertti. Uransa hän on tehnyt tietoverkkojen ohjelmistojen parissa. Hän on Oulun yliopiston käynyt aineopettaja ja pitänyt useita ohjelmointiin ja tietokoneen käyttöön liittyviä kursseja vuosien saatossa. Petteri on intohimoinen mobiilipelien ystävä.