Lasten KoodikouluAi mikä koodikoulu?

Lasten Koodikoulu on 6-10 vuotiaille lapsille tarkoitettu ensikosketus ohjelmointiin. Koodikoulussa lapsi oppii yhdessä huoltajan kanssa käskemään tietokonetta kirjoittamalla komentoja selaimessa toimivassa oppiympäristössä. Huoltajan läsnäolo on erityisen suotavaa koska jokainen lapsi etenee omassa tahdissaan ja tarvitsee aikuisen jonka kanssa jakaa onnistumisen kokemukset. Pienimmät voivat lisäksi tarvita tukea oikeinkirjoituksessa ja englanninkielessä. Koulupäivä kestää noin 2 tuntia mutta pois saa lähteä heti kun lapsi ei enään jaksa.

10-15 vuotiaiden Nuorten Koodikoulu on vastaava kahden tunnin ohjelmointikoulu jossa kuitenkin edetään huomattavasti ripeämmässä tahdissa ilman huoltajan läsnäoloa.

Koodikoulusta voi lukea lisää osoitteesta http://koodikoulu.fi/.

Avoimia ryhmiä Lasten Koodikouluun ei juuri nyt ole. Otamme kuitenkin ilmoittautumisia varalle vastaan. Tiedotamme kun seuraavaa tilaisuutta järjestetään.

Kelle tää on?

Lasten Koodikoulu sopii parhaiten alle kouluikäisille tai juuri koulunsa aloittaneille jotka ovat käyttäneet jotain tietoteknisiä laitteita kuten älypuhelinta tai läppäriä. Lapsen ei tarvitse osata lukea eikä kirjoittaa mutta nämä taidot ovat ehdottomasti hyödyksi.

Ohjelmoinnissa on muutamia perusrakenteita jotka ovat yhteisiä riippumatta siitä, mitä tai millä ohjelmoidaan. Näitä rakenteita hyödyntämällä ja loogista ajattelua harjoittelemalla lapsi oppii ottamaan koneen hallintaansa.